mijn visie
  
Fotografie is, was meestal met het verleden gekoppeld, de geschiedenis, de souvenir functie of in een andere functie levensgetuigenis.
Ze is hiermee geboren.

Laten we eens trachten er iets persoonlijker van te maken....een creatie, iets bedenken , tot leven brengen, dus als een toekomstgerichte functie, een andere manier van zien.
Nu, dat onze toestellen praktisch alles voor ons oplossen behalve de keuze van het onderwerp.....(voor hoelang nog) denk ik dat de stap naar meer creativiteit van toepassing is. Het gebruiken of misbruiken van kennis van zaken moet hier helpen.... laat ons eens proberen ideeën in beeld te brengen.
 Alleen of in groep, indien u denkt het niet alleen te kunnen, dat zou ten minste een stap zijn in de richting van sociale kunst.
De digitale fotografie laat toe zonder zware kosten (prullenbak) te experimenteren in wat ik zou noemen het polaroid effect.
Een beeld nakijken, bijna op het moment van uitvoering en soms de controle ervan tijdens de opname, moet ons ook hiermee helpen (live view ,koppelen aan buiten scherm of monitoren zelfs teghered (op computer gestuurde bediening van het toestel).

In de nabije toekomst zou ik mijn inspanningen in deze richting willen sturen, praktijkgericht dus.
Een foto nemen, vervangen door een foto, maken ,wordt dus, beter te gebruiken,
Zich niet tevreden stellen met 'goed genoeg', maar strijden naar 'beter', tot 'het beste', reeds bij opname, om zo laat of weinig mogelijk gebruik te maken van een bewerkingsprogramma op de PC, om een foto pas op het einde te verbeteren met kennis van zaken.
Verbetering en verandering zijn twee woorden met dezelfde begin of eindletters, maar met een groot verschil in betekenis en dus is veranderen niet altijd verbeteren.
Zoals de faciliteit van een zoomlens kan "helpen" een kader te vinden, maar men kan niet vergeten dat een eenvoudige en kleine aanpassing van ons gekozen standpunt tegenover een gekozen onderwerp veel meer kan oplossen.
 
 
 
 
Je moet zijn aangemeld om gadgets toe te voegen die alleen zichtbaar zijn voor jou